Låtar som kan spelas närsomhelst

Igår satt jag och Mattias och diskuterade låtar som kan spelas i vilka sammanhang som helst. Nu pratar vi om situationer såsom: bröllop, begravning, förfest och bakgrundsmusik under vardagssysslor.

Vi kom fram till en top 3 lista som följer nedan:

1. The Band - The Weight

Svårt att inte gilla denna låt, fina stämmor och en riktigt mysig låt. En låt som kan spelas vare sig det handlar om lycka eller sorg.

2. Bob Dylan - Like A Rolling Stone

I mitt tycke den bästa låten som någonsin gjorts. Extremt bra text och  en orgelslinga som etsar sig fast på hjärnan. Trots att den är ungefär 6 minuter lång så blir den aldrig tråkig. För att citera Bruce Springsteen om första gången han hörde låten som 15 åring; "I was in the car with my mother listening to WMCA, and on came that snare shot that sounded like somebody'd kicked open the door to your mind"

3. David Bowie - Life On Mars?

Låt med extremt mycket känsla i. En låt som passar lika bra att skråla till på ett dansgolv som att lyssna på när man är trött och åker buss hem från jobbet. Denna pompösa låt är från albumet Hunky Dory som kom 1971. 70-talet var ett årtionde som Bowie regerade, Peter Doggett skriver i sin biografi om Bowie: ”1980-talet kan sammanfattas som ett decennium då resten av musikvärlden försökte assimilera vad David Bowie gjorde på 1970-talet.”


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0