MUSIKDOKUMENTÄRER DEL 1

Bra dokumentärer finns det gott om, och självklart finns det även bra musikdokumentärer. Här kommer ett tips på tre stycken dokumentärer som jag verkligen rekommenderar.
 
Muscle Shoals (2013)
Handlar om FAME Studios i den lilla staden Muscle Shoals i Alabama. Historien tar sitt avstamp i att studion startas, ett studioband skapas vid namnet "The Swampers" och hitlåtar produceras på löpande band. Totalt 75 låtar som skrevs i Muscle Shoals nådde guld- eller platinastatus, och listan på artisterna som vallfärdat till det lilla samhället för att spela in är lång och imponerande. En otroligt välgjord dokumentär med färgstarka karaktärer, dock är den ganska segstartad i början, men håll ut första kvarten för det är det värt!
 
 
Dig! (2004)
Dokumentär som följer de två konkurrerande rockgrupperna ”The Dandy Warhols” och ”The Brian Jonestown Massacre” i sju år. Väldigt närgången dokumentär som verkligen visar de toppar och dalar två grupper av människor kan ha både på ett personligt och musikaliskt plan. Man sitter som fastnaglad under 107 minuter av bråk, skivinspelningar och droger, det hela toppas av Anton Newcombes (frontman i The Brian Jonestown Massacre) väldigt skiftande mentala tillstånd.
 
 
Standing in the Shadows of Motown (2002) 
Dokumentär om världens mest okända, kända musiker. Gruppen ”The Funk Brothers” har som husband för Motown Records spelat på fler hitlåtar än The Beach Boys, The Beatles, The Rolling Stones och Elvis Presley tillsammans. Det här är historien om Motown, deras band och hur de kunnat vara så okända för allmänheten. En stundtals gripande dokumentär om musikens betydelse i svåra tider och hur lätt det är att bli utnyttjad i musikbranschen. 
 
Hoppas ni gillar dem lika mycket som jag!
/Sebastian

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0